Kombucha 0
Kombucha

Kombucza odtruwa organizm dzięki zawartości kwasu glukonowego i probiotyków. Pomaga w niestrawności, zwiększa energię i wzmacnia system odpornościowy. Wypróbuj nasz przepis na kombuczę!

Składniki:

  • ok. 5 cm imbiru (opcjonalnie można dodać więcej w celu uzyskania mocniejszego smaku)
  • 350 ml czystego soku pomarańczowego • pomarańcze (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Imbir zetrzeć na drobne cząstki.
  2. Dodać do kombuczy wraz z 350 ml czystego soku pomarańczowego. Aby uzyskać wyjątkowy smak świeżych pomarańczy, należy dodać pożądaną ilość pomarańczy i zostawić na 2-4 dni w temperaturze pokojowej.
  3. Smak kombuczy można sprawdzać codziennie, aż do momentu osiągnięcia pożądanego smaku. Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl