Mata do pizzy perforowana Lekue

Opis
Silikonowa mata do pieczenia pizzy z perforowanym dnem i rantem. Dzięki doskonałym właściwością silikonu Platinum jest nieprzywieralna, higieniczna i praktyczna. Rant zapobiega rozsypywaniu mąki na blat kuchenny i pomaga w dobraniu odpowiedniej grubości ciasta. Mikroperforowane dno zapewnia idealną cyrkulację ciepłego powietrza podczas pieczenia, dzięki czemu otrzymujemy chrupiącą skórkę z każdej strony. Mata nie wymaga dodatkowego smarowania tłuszczem, upieczone ciasto łatwo odklei się od silikonowej powierzchni. Nieużywaną matę można zwinąć, co ułatwia przechowywanie.
Zalecenia:
- należy umyć matę przed użyciem,
- przy kilku pierwszych użyciach delikatnie posmarować tłuszczem, później nie trzeba powtarzać tej czynności,
- nie umieszczać bezpośrednio pod źródłem ciepła, używać na niższych poziomach piekarnika, podczas pieczenia nie używać funkcji "grill" - może to spowodować uszkodzenie maty.
Matę należy myć tylko miękką gąbką. Nie używać na macie ostrych narzędzi. Nie kroić pizzy na macie.
Materiał: silikon Platinum
Wymiary: 40 cm x 30 cm x 1,2 cm