Nóż Bunka 17 cm TAKESHI SAJI WBB R-2

Dostępność: 4
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2 799,00 zł 2799.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: HB-456

Opis

Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych japońskich mistrzów wytwarzających noże. W swojej pracy stosuje tradycyjne ręczne metody obróbki stali, co czyni je niepowtarzalnymi i unikatowymi. Do wykonywania wysokiej klasy kling swoich noży używa jednej z najtwardszych dostępnych stali, sproszkowanej stali hutniczej R2 / SG2, co stanowi o wyjątkowej żywotności ostrza.

Uniwersalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców.

Trójkątne zakończenie ostrza ułatwia szybkie i precyzyjne krojenie.

Profesjonalny japoński nóż Bunka Takeshi Saji 17 cm.

Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2

Twardość: 63 HRC

Długość całkowita: 29,5 cm

Długość ostrza: 17 cm

Szerokość klingi: 4,8 cm

Grubość klingi: 2,1 mm

Sposób ostrzenia: dwustronny

Waga: ok. 214 g

Rękojeść: okładziny z białej byczej kości

Nie wolno myć w zmywarce.

Nóż najlepiej czyścić ręcznie, używając do tego celu łagodnego płynu do mycia naczyń i wody. Umyty nóż należy dokładnie wypłukać i wysuszyć, wycierając go czystym ręcznikiem lub ściereczką.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl