Nóż Bunka 17 cm TAKESHI SAJI YBB VG-10

Opis
Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych japońskich mistrzów wytwarzających noże. W swojej pracy stosuje tradycyjne ręczne metody obróbki stali, co czyni je niepowtarzalnymi i unikatowymi. Do wykonywania wysokiej klasy kling swoich noży używa jednej z najtwardszych dostępnych stali, sproszkowanej stali hutniczej R2 / SG2, co stanowi o wyjątkowej żywotności ostrza.
Uniwersalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców.
Trójkątne zakończenie ostrza ułatwia szybkie i precyzyjne krojenie.
Profesjonalny japoński nóż Bunka Takeshi Saji 17 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 29,5 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość klingi: 4,8 cm
Grubość klingi: 2,1 mm
Waga: ok. 214 g
Rękojeść: okładziny z żółtej byczej kości
Nie wolno myć w zmywarce.
Nóż najlepiej czyścić ręcznie, używając do tego celu łagodnego płynu do mycia naczyń i wody. Umyty nóż należy dokładnie wypłukać i wysuszyć, wycierając go czystym ręcznikiem lub ściereczką.