Nóż Oroshi 24 cm Bunmei

Dostępność: 1
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 515,00 zł 515.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bunmei
Kod produktu: 1805240

Opis

Marka noży Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w codziennej pracy niezawodnych, specjalistycznych narzędzi. 

Noże wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści – tzw. litera D – gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem. Noże Bunmei są cenione we wszystkich zakątkach globu, przy czym w Japonii otrzymały rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem japońskich szefów kuchni.

Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi. Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 39 cm

Długość ostrza – 24 cm

Szerokość ostrza – 4,2 cm

Grubość klingi – 4,7 mm

Waga – ok. 264 g

Rękojeść – drewno magnoliowe

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl