Nóż Santoku 17 cm Hiroki Satake

Opis
Noże Satake z serii Hiroki to uniwersalne narzędzia, które idealnie się sprawdzają w różnych codziennych zadaniach. Cienkie klingi wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co znacznie zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Solidne, nitowane rękojeści z lekkiego tworzywa POM są bardzo odporne na zużycie i nie absorbują wody. Noże z tej serii stanowią praktyczne rozwiązanie dla osób, które poszukują wysokiej jakości narzędzi na wiele lat.
Profesjonalny japoński nóż Satake Hiroki, Santoku 17 cm.
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 30 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość klingi: 4,8 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 150 g