Nóż Santoku 17 cm Unique Satake

Opis
Noże Satake z serii Unique Clad to doskonała propozycja dla kucharzy, którzy cenią sobie w pracy niezawodne narzędzia. Klingę wykonano z wysokiej jakości trójwarstwowej stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej AUS-8, która pozwala uzyskać wyjątkową ostrość krawędzi tnącej przy stosunkowo łatwym procesie ostrzenia. Ergonomiczna rękojeść z wytrzymałego materiału Pakkawood jest odporna na wilgoć oraz wysokie temperatury. Noże z tej serii są wykończone z dbałością o każdy szczegół i niezwykle trwałe, a jednocześnie bardzo wygodne w utrzymaniu.
Profesjonalny japoński nóż Satake Unique Clad, Santoku 17 cm.
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: +/- 1 58 HRC
Długość całkowita: 29,5 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość klingi: 4,7 cm
Grubość klingi: ok. 1,8 mm
Waga: ok. 160 g