Nóż Santoku 17 cm Western A-1 Tojiro

Opis
Noże Tojiro to połączenie japońskiej dumy i tradycji. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Od początku działalności przedsiębiorstwu przyświeca jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Wprowadzone innowacje technologiczne zostały połączone z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi.
Seria doskonałych noży domowych, klasyczne połączenie drewnianej rączki z twardą trzy warstwową klingą.
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Santoku 17 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 60HRC
Długość całkowita: 28,4 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,5 mm
Waga: ok. 95 g