Nóż Santoku 18 cm TAKESHI SAJI IW VG-10

Dostępność: 7
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 1 989,00 zł 1989.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: H-V10D-SA-180IW

Opis

Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych japońskich mistrzów wytwarzających noże. W swojej pracy stosuje tradycyjne ręczne metody obróbki stali, co czyni je niepowtarzalnymi i unikatowymi. Do wykonywania wysokiej klasy kling swoich noży używa jednej z najtwardszych dostępnych stali, sproszkowanej stali hutniczej R2 / SG2, co stanowi o wyjątkowej żywotności ostrza.

Japoński odpowiednik europejskiego noża szef kuchni, przeznaczony do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ostrze o długości kilkunastu centymetrów i szeroką klingę z obniżonym czubkiem, która doskonale przydaje się np. do zgniatania czosnku.

Profesjonalny japoński nóż santoku Takeshi Saji 18 cm.

Ręcznie kute dzieło mistrza Takeshi Saji, 61 wyjątkowych warstw stali wykutych w technologii "Black finish"

długość ostrza: 18 cm

stal: VG-10

twardość: +/- 61HRC

Rękojeść: twarde drewno tzw. żelazne

Nie wolno myć w zmywarce.

Nóż najlepiej czyścić ręcznie, używając do tego celu łagodnego płynu do mycia naczyń i wody. Umyty nóż należy dokładnie wypłukać i wysuszyć, wycierając go czystym ręcznikiem lub ściereczką.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl