Nóż Santoku 18cm TAKESHI SAJI YBB VG-10

Dostępność: 0
Cena: 1 989,00 zł 1989.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: H-V10D-SA-180YBB

Opis

Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych japońskich mistrzów wytwarzających noże. W swojej pracy stosuje tradycyjne ręczne metody obróbki stali, co czyni je niepowtarzalnymi i unikatowymi. Do wykonywania wysokiej klasy kling swoich noży używa jednej z najtwardszych dostępnych stali, sproszkowanej stali hutniczej R2 / SG2, co stanowi o wyjątkowej żywotności ostrza.

Japoński odpowiednik europejskiego noża szef kuchni, przeznaczony do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ostrze o długości kilkunastu centymetrów i szeroką klingę z obniżonym czubkiem, która doskonale przydaje się np. do zgniatania czosnku.

Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Sanotku 18 cm.

Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość: 61 HRC

Długość całkowita: 30,5 cm

Długość ostrza: 18 cm

Szerokość klingi: 4,2 cm

Grubość klingi: ok. 2.1 mm

Waga: ok. 220 g

Rękojeść: okładziny z żółtej byczej kości

Nie wolno myć w zmywarce.

Nóż najlepiej czyścić ręcznie, używając do tego celu łagodnego płynu do mycia naczyń i wody. Umyty nóż należy dokładnie wypłukać i wysuszyć, wycierając go czystym ręcznikiem lub ściereczką.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl