Nóż Shirogami Satin Deba 18 cm Hideo Kitaoka

Dostępność: 1
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 1 199,00 zł 1199.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hideo Kitaoka
Kod produktu: CN-2204

Opis

Mistrz Hideo Kitaoka specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych. Krawędzie tnące noży wykuwa ze stali wysokowęglowej, która jest bardzo twarda, ale nie tak krucha, jak można się było spodziewać. Zewnętrzne warstwy ostrzy składają się z wielowarstwowej stali damasceńskiej, która w języku japońskim nosi nazwę "Suminagashi". Twardość ostrzy wynosi ponad 60 HRC. Eleganckie uchwyty wykonane są z drzewa, a skuwka to azjatycki róg bawoła.

Nóż kuchenny Deba 18 cm Hideo Kitaoka.

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

Dane techniczne:
- ostrze: 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami,
- rękojeść: drewno różane,
- pierścień: róg bawoli,
- twardość: 63 HRC +/- 1,
- długość całkowita: 33,0 cm,
- długość ostrza: 18 cm,
- szerokość klingi: 5,3 cm,
- grubość klingi: 7,4 mm,
- sposób ostrzenia: jednostronny,
- waga: ok. 320 g.

Noża nie wolno myć w zmywarce.

Nóż najlepiej czyścić ręcznie, używając do tego celu łagodnego płynu do mycia naczyń i wody. Umyty nóż należy dokładnie wypłukać i wysuszyć, wycierając go czystym ręcznikiem lub ściereczką.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl