Nóż Yanagi Sashimi 30 cm Leworęczny Bunmei

Dostępność: 0
Cena: 599,00 zł 599.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bunmei
Kod produktu: 1804300L

Opis

Marka noży Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w codziennej pracy niezawodnych, specjalistycznych narzędzi. 

Noże wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści – tzw. litera D – gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem. Noże Bunmei są cenione we wszystkich zakątkach globu, przy czym w Japonii otrzymały rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem japońskich szefów kuchni.

Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

 

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 44,5 cm

Długość ostrza – 30 cm

Szerokość ostrza – 3,3 cm

Grubość klingi – 3,7 mm

Waga – ok. 213 g

Rękojeść – drewno magnoliowe

 

Nóż przeznaczony dla użytkowników leworęcznych.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl