Nóż do pieczywa 21,5 cm DP3 Tojiro

Opis
Seria DP 3 firmy Tojiro to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest przyjazna dla środowiska naturalnego i mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.
Wykonany z japońską starannością nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.
Profesjonalny japoński nóż do pieczywa Tojiro DP3 21,5 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 35 cm
Długość ostrza: 21,5 cm
Szerokość klingi: 3,3 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 180 g