Nóż do porcjowania 21 cm Shippu Black Tojiro

Opis
Noże z kolekcji Tojiro Shippu Black to nowa, niezwykle atrakcyjna odsłona bestsellerowej serii. Wyjątkowe połączenie ostrzy w stylu europejskim z rękojeściami w stylu japońskim mają teraz stylową, przyciemnioną szatę. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw nierdzewnej stali, osłaniających twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.
Perfekcyjnie ostre i wytrzymałe noże z serii Tojiro Shippu Black stanowią znakomitą alternatywę dla klasycznych narzędzi. Stworzono je dla profesjonalnych kucharzy.
Profesjonalny japoński nóż do porcjowania Tojiro Shippu Black 21 cm.
Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 35 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość klingi: 3,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 105 g