Nóż do porcjowania 21 cm Shippu Tojiro

Dostępność: 0
Cena: 699,00 zł 699.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-599

Opis

Seria noży Tojiro Shippu DP Damascus,  to wyjątkowe połączenie ostrzy w stylu europejskim z rękojeściami w stylu japońskim. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonane zostały z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw stali nierdzewnej, osłaniających niezwykle twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Piękny, wielowarstwowy materiał powstaje zgodnie z tradycyjnymi technikami wykuwania stali, dzięki czemu nóż służy użytkownikom dłużej niż narzędzia ze zwykłych materiałów. Wygodne, dębowe rękojeści zamocowano pierścieniem z bawolego rogu, który stopniowo zaciska się wokół nasady i zapobiega wysunięciu się klingi. 

Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładniej i płynniej, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

Profesjonalny japoński nóż do porcjowania, Tojiro Shippu 21 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość:  +/-1 60 HRC

Długość całkowita: 36 cm

Długość ostrza: 21 cm

Szerokość klingi: 3,6 cm

Grubość klingi: ok. 2,4 mm

Waga: ok. 91 g

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl