Nóż do porcjowania 21 cm Zen Black Tojiro

Opis
Seria noży Zen DP, t o kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie - bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie). Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Dębowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.
Czarne ostrza mają dodatkowo powłokę tlenkową, która nie zmienia ich właściwości.
Profesjonalny nóż do porcjowania Tojiro Zen, 3 warstwy stali, długość ostrza 21 cm
Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 32,5 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość klingi: 3,6 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 100 g