Nóż do porcjowania 22 cm Maru Nagomi

Dostępność: 0
Cena: 779,00 zł 779.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Nagomi
Kod produktu: NM220SL

Opis

Noże Nagomi z serii Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który w zachwycający sposób łączy tradycję z awangardą. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której większość czynności wykonuje się ręcznie. Noże Nagomi Maru to idealna propozycja dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć.

Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Dzięki niezwykle starannemu wykończeniu noże Nagomi Maru mogą służyć w kuchni przez długie lata, a ich wyjątkowa jakość przekłada się na wysoką kulturę jedzenia.

Profesjonalny japoński nóż do porcjowania Nagomi Maru 22 cm.

Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Ostrze: stal wysokowęglowa 440

Twardość: +/- 58 HRC

Długość całkowita: 35,3 cm

Długość ostrza: 22 cm

Szerokość klingi: 3,8 cm

Grubość klingi: ok. 2 mm

Waga: ok. 155 g

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl