Nóż do porcjowania 25 cm Kuro Nagomi

Dostępność: 1
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 929,00 zł 929.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Nagomi
Kod produktu: NK250SL

Opis

Profesjonalne noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi ze stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.

Profesjonalny japoński nóż do porcjowania Nagomi Kuro 25 cm.

Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Ostrze: stal 33 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość: +/- 1 58 HRC

Długość całkowita: 37 cm

Długość ostrza: 25 cm

Szerokość klingi: 3,5 cm

Grubość klingi: ok. 2,1 mm

Waga: ok. 200 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl