Nóż do porcjowania 27 cm Color Tojiro

Opis
Noże Tojiro to połączenie japońskiej dumy i tradycji. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Od początku działalności przedsiębiorstwu przyświeca jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Wprowadzone innowacje technologiczne zostały połączone z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi.
Profesjonalny japoński nóż do porcjowania Tojiro Color 27 cm.
Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
- Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
- Twardość: +/-1 57-59 HRC
- Długość całkowita: 39,8 cm
- Długość ostrza: 27 cm
- Szerokość klingi: 4,2 cm
- Grubość klingi: ok. 3 mm
- Waga: ok. 166 g