Nóż szefa 21 cm ręcznie kuty YBB TAKESHI SAJI VG-10

Dostępność: 0
Cena: 1 989,00 zł 1989.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: H-V10D-CH-210YBB

Opis

Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych japońskich mistrzów wytwarzających noże. W swojej pracy stosuje tradycyjne ręczne metody obróbki stali, co czyni je unikatowymi. Każdy nóż różni się wzorem i szczegółami jak płatki śniegu. Do wykonywania wysokiej klasy kling swoich noży używa jednej z najtwardszych dostępnych stali, sproszkowanej stali hutniczej R2 / SG2, co stanowi o wyjątkowej żywotności ostrza.

Najbardziej wszechstronny i najczęściej używany nóż kuchenny. Zaprojektowany tak żeby wykonywać większość kuchennych zadań, od krojenia filetów, siekania ziół czy szatkowania warzyw po dzielenie

 dużych porcji mięsa i porcjowania pieczeni.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.

Rączka: bycza kość

Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość: 61 HRC

Długość całkowita: 33 cm

Długość ostrza: 21 cm

Szerokość klingi: 4,6 cm

Grubość klingi: ok. 2,5 mm

Waga: ok. 225 g

Rękojeść: okładziny z żółtej byczej kości

Nie wolno myć w zmywarce.

Nóż najlepiej czyścić ręcznie, używając do tego celu łagodnego płynu do mycia naczyń i wody. Umyty nóż należy dokładnie wypłukać i wysuszyć, wycierając go czystym ręcznikiem lub ściereczką.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl