Nóż szefa kuchni 24 cm Damascus Kasumi

Opis
Nóż japoński wykonany ze stali damasceńskiej. Każdy nóż firmy KASUMI jest majstersztykiem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej i odzwierciedleniem najwyższej jakości noży. Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-61 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Rękojeść wykonana jest z drewna pakka, które jest niewiarygodnie twarde i lekkie, dzięki czemu jest zaskakująco wytrzymały oraz idealnie wyważony. Pewnie leży w dłoni i nie męczy jej przy pracy w kuchni restauracyjnej. Wyjątkowo ostry staje się niezbędnym narzędziem w naszej kuchni, które docenią nawet profesjonaliści.
Dane techniczne
Materiał: | stal nierdzewna wysokowęglowa VG-10 |
Rękojeść: | drewno pakka |
Długość ostrza: | 24 cm |
Zmywarka: | nie |
Kod kreskowy: | 4950586880243 |
Gwarancja: | 2 lata |