Nóż uniwersalny 12 cm Daichi Satake

Opis
Linia noży Daichi Damascus to seria wyprodukowana w Japonii, to 69 warstw kutej stali o twardości ok. 60HRC (rdzeń MVS10Cob) dopełnionej elegancką nitowaną rękojeścią z czarnego drewna Pakka.
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Ostrze: stal 69 warstwowy rdzeń MVS10Cob
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 23 cm
Długość ostrza: 12 cm
Szerokość klingi: 2,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,8 mm
Waga: ok. 62 g