Nóż uniwersalny 13 cm Shippu Black Tojiro

Opis
Noże z kolekcji Tojiro Shippu Black to nowa, niezwykle atrakcyjna odsłona bestsellerowej serii. Wyjątkowe połączenie ostrzy w stylu europejskim z rękojeściami w stylu japońskim mają teraz stylową, przyciemnioną szatę. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw nierdzewnej stali, osłaniających twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.
Perfekcyjnie ostre i wytrzymałe noże z serii Tojiro Shippu Black stanowią znakomitą alternatywę dla klasycznych narzędzi. Stworzono je dla profesjonalnych kucharzy.
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Tojiro Shippu Black 13 cm.
Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 25 cm
Długość ostrza: 13 cm
Szerokość klingi: 2,8 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 45 g