Nóż uniwersalny 13 cm ręcznie kuty TAKESHI SAJI YBB VG-10

Dostępność: 10
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 1 399,00 zł 1399.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: HA-462

Opis

Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych japońskich mistrzów wytwarzających noże. W swojej pracy stosuje tradycyjne ręczne metody obróbki stali, co czyni je unikatowymi. Każdy nóż różni się wzorem i szczegółami jak płatki śniegu. Do wykonywania wysokiej klasy kling swoich noży używa jednej z najtwardszych dostępnych stali, sproszkowanej stali hutniczej R2 / SG2, co stanowi o wyjątkowej żywotności ostrza.

Nóż z ostrzem o średniej długości, może zastępować zarówno nóż do obierania jak i nóż szefa kuchni.

Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Takeshi Saji 13 cm.

Rączka: bycza kość

Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość: 61 HRC

Długość całkowita: 25 cm

Długość ostrza: 13 cm

Szerokość klingi: 2,9 cm

Grubość klingi: 2,0 mm

Waga: ok. 133 g

Rękojeść: okładziny z żółtej byczej kości

Nie wolno myć w zmywarce.

Nóż najlepiej czyścić ręcznie, używając do tego celu łagodnego płynu do mycia naczyń i wody. Umyty nóż należy dokładnie wypłukać i wysuszyć, wycierając go czystym ręcznikiem lub ściereczką.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl