
Kategorie
-
Noże kuchenne (750)
-
Bloki na noże (62)
-
Noże deba (18)
-
Noże do pieczywa (26)
-
Noże do pizzy (7)
-
Noże do sera (47)
-
Noże do sushi (10)
-
Noże do trybowania (16)
-
Noże do warzyw i owoców (83)
-
Noże do ziół (12)
-
Noże uniwersalne (92)
-
Noże użytkowe (3)
-
Noże szefa kuchni (131)
-
Noże do porcjowania (32)
-
Noże nakiri (17)
-
Noże santoku (71)
-
Noże sashimi (24)
-
Nożyczki kuchenne (14)
-
Ostrzałki (57)
-
Tasaki (5)
-
Zestawy noży (33)
Producent
-
AdHoc (2)
-
Bisbell Magnetic Products Limited (26)
-
Boska (38)
-
Bunmei (3)
-
Chef'sChoice (11)
-
Gefu (29)
-
Gense (1)
-
Global (126)
-
Higonokami (3)
-
Imanishi (4)
-
Joseph Joseph (14)
-
Kasumi (60)
-
Kyocera (33)
-
Mastrad (3)
-
Mcusta Zanmai (43)
-
Mistrz Hideo Kitaoka (1)
-
Mistrz Takeshi Saji (23)
-
Nagomi (6)
-
Robert Welch (1)
-
Satake (69)
-
Suehiro (1)
-
Tojiro (140)
-
WMF (30)
-
Wusthof (80)
-
Zwilling (3)
Wysyłka w
Ocena
Cena
Nowość
Zestaw noży kuchennych, czyli niezbędnik w każdej kuchni
Niezależnie od naszych umiejętności kulinarnych, kuchnia to przestrzeń, w której możemy poczuć się jak masterchef. Jeśli zastanawiasz się jak to możliwe - odpowiedź jest prosta. Wystarczy poświęcić chwilę czasu na wybór odpowiednich noży kuchennych, które nie tylko w łatwy sposób pomogą Ci przygotować nawet najbardziej wymagające potrawy, ale też będą w oryginalny sposób przyozdabiać obszar Twoich codziennych czynności.
Szeroki wachlarz możliwości
Jeśli zastanawiasz się nad kupnem profesjonalnych noży kuchennych do swojego domu, dowiedz się najpierw, które z nich to niezbędniki podczas powszedniego gotowania.
Zestaw noży powinien składać się z podstawowych ostrzy o długości od 20 do 9 cm. Pierwszym i prawdopodobnie najpopularniejszym jest nóż szefa kuchni, którego zastosowanie obejmuje nie tylko krojenie, ale też szatkowanie, siekanie czy zgniatanie produktów. To nóż, którego krawędź zwęża się w kierunku wierzchołka, dodatkowo ułatwiając przenoszenie produktów z deski do garnka.
Należysz do mięsożerców? Nie pozwól, aby w Twojej kuchni zabrakło noża do mięsa. Ten masywny, wyposażony w szerokie ostrze nóż sprawi, że nawet najtwardsze mięso, pokroisz bez użycia siły. Innym znacznie mniejszym, choć równie niezastąpionym, może okazać się nóż do owoców czy też warzyw. To niewielkie, lecz spiczaste ostrze, odejmie frustracji, podczas obierania ulubionych smakołyków.
Masz dosyć niezdarnego krojenia chleba? Nie raz zdarzyło Ci się zgnieść lub poszarpać bochenek? Oszczędź sobie nerwów i postaw na profesjonalny nóż do pieczywa, posiadający długie ostrze, które wraz z ząbkami znacznie ułatwia przecięcie twardej skórki chleba. Równie przydatne są noże do wędlin, sera, filetowania ryb, smarowania czy trybowania.
Profesjonalne noże kuchenne - dbaj o odpowiednią pielęgnację
Niezwykle ważnym czynnikiem podczas użytkowania noży, jest utrzymanie ich we właściwej formie. Pamiętaj - noże powinno się myć pod bieżącą wodą, unikaj więc wysokich temperatur, które wpływają na tępienie się noża. Równie ważne jest to, aby niezwłocznie po użyciu noża kuchennego umyć go, ponieważ pozostawione resztki na ostrzu, mogą przyczynić się do odbarwienia lub rdzewienia.
Ostry nóż to podstawa!
Nóż do codziennego użytkowania musi być przede wszystkim dobrze naostrzony. Jako firma, zajmująca się produkcją profesjonalnych noży kuchennych, radzimy, aby zawsze ostrzyć nóż, gdy tylko jest stępiony. Jeśli chcesz przywrócić mu dawną świetność, wybierz materiał twardszy od ostrza swojego noża.
Jakość, a cena
Produkując poszczególne modele noży, postawiliśmy nie tylko na odpowiednią jakość, ale też wygodne, a przy tym ergonomiczne uchwyty, które sprawiają, że nasze noże kuchenne umilają przygotowywanie każdego posiłku, minimalizując wysiłek przy krojeniu.
Profesjonalizm nie zawsze jest równoznaczny z wygórowaną stawką. Nasza firma wie o tym najlepiej, dlatego przygotowała oferty, w niezwykle atrakcyjnych cenach, tak aby, każdy mógł cieszyć się ich funkcjonalnością przez długi czas.