Patelnia do smażenia 20 cm Cambridge GreenPan

Opis
Patelnia do smażenia wyposażona w najnowszą odmianę powłoki Thermolon™, która zawiera w swym składzie diamenty (klasy przemysłowej). Zastosowanie tej technologii w produkcji powoduje zwiększenie jej wytrzymałości i przewodnictwa ciepła. Dzięki niej patelni można i należy używać na małym i średnim ogniu Diament posiada 4-krotnie większe przewodnictwo cieplne niż miedź, jest materiałem niewchodzącym w reakcje chemiczne, ma naturalne właściwości antyprzywieralne i jest najtwardszym materiałem znanym człowiekowi.
Powłoka patelni jest antyprzywieralna, dobrze rozprowadza i utrzymuje ciepło i łatwo się ją czyści. Ergonomiczna, wygodna w użyciu i rączka wykonana została z nieprzewodzącego ciepła bakelitu.
Dno patelni wykonano w technologi Magneto™, zbudowano je z aluminium nasyconego cząsteczkami ferromagnetycznymi, dzięki którym zjawisko indukcji jest możliwe - i patelnia nagrzewa się mimo nieobecności stali. Dodatkowo dno patelni jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi. Wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie, a dno patelni jest znacznie mniej podatne na deformacje.
Krawędź patelni wyprofilowana w taki sposób, aby łatwo było wylewać np. sos, bez kapania.
Patelni można używać na wszystkich kuchenkach (również indukcyjnych).
Można używać w piekarniku do 180 st. C.
Wyprodukowana bez PFOA, nie zawiera ołowiu ani kadmu.
Można myć w zmywarce.
Średnica: 20 cm