Nóż Bunka 17 cm TAKESHI SAJI VG-10

Dostępność: 1
Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 1 899,00 zł 1899.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych japońskich mistrzów wytwarzających noże. W swojej pracy stosuje tradycyjne ręczne metody obróbki stali, co czyni je niepowtarzalnymi i unikatowymi. Do wykonywania wysokiej klasy kling swoich noży używa jednej z najtwardszych dostępnych stali, sproszkowanej stali hutniczej R2 / SG2, co stanowi o wyjątkowej żywotności ostrza.

Uniwersalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców.

Trójkątne zakończenie ostrza ułatwia szybkie i precyzyjne krojenie.

Profesjonalny japoński nóż Bunka Takeshi Saji 17 cm.

Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość: 61 HRC

Długość całkowita: 29,5 cm

Długość ostrza: 17 cm

Szerokość klingi: 4,8 cm

Grubość klingi: 2,1 mm

Waga: ok. 214 g

Rękojeść: twarde drewno tzw. żelazne

Nie wolno myć w zmywarce.

Nóż najlepiej czyścić ręcznie, używając do tego celu łagodnego płynu do mycia naczyń i wody. Umyty nóż należy dokładnie wypłukać i wysuszyć, wycierając go czystym ręcznikiem lub ściereczką.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl